Kiss Márta - Zsedényi Csaba: A behálózás művészete
- gyakorlati kalauz az internetes társkereséstől a társtalálásig
5/26

2.1 Valóban eljött az ideje?

2. fejezet

„A szerelem olyan, mint a vendég, sokszor akkor jön, amikor nem is várnánk” – tartja a mondás. Ez igaz, de hányszor gondoltunk arra egy-egy váratlan vendég betoppanásakor, hogy bárcsak előre egyeztetett volna velünk? Ha interneten ismerkedünk, lehetőségünk van arra, hogy valamelyest befolyásoljuk a szerelem érkezésének időpontját azzal, hogy akkor vetjük bele magunkat a társkeresésbe, amikor felkészültünk egy új kapcsolatra.

Ne csak abban az értelemben álljunk azonban készen rá, hogy nincs párunk, és érzelmileg nyitottak vagyunk, hanem lehetőleg abban is, hogy már végiggondoltuk, mit várunk egy kapcsolattól, mik azok a tulajdonságok, jellemzők, amiket feltétlenül meg szeretnénk lelni jövendőbeli társunkban, illetve mik azok, amikben kompromisszumokra vagyunk hajlandók, vagy amelyeket kizáró tényezőknek tekintünk. Ahhoz pedig, hogy ezekre a kérdésekre reális válaszokat adhassunk, fontos, hogy megfelelő önismerettel rendelkezzünk, és fel tudjuk mérni, hogy személyiségünk és helyzetünk alapján mi mit tudunk viszonzásképp nyújtani leendő párunknak.

Ha úgy érezzük, hogy lelkileg felkészültünk a nagy kalandra, még egy dolgot érdemes végiggondolnunk: azt, hogy mennyi időt és energiát tudunk a közeljövőben rászánni a társkeresésre. Ha komolyan gondoljuk az ismerkedést, jobb, ha egy nyugodt, ráérős periódusban jelentkezünk be a rendszerbe, nem pedig egy zűrös életszakaszban, például lakásfelújítás alatt vagy munkahelyváltás idején. A regisztrációt követő hetekben valószínűleg egyszerre többekkel fogunk levelet váltani, esetleg találkozni is, ez pedig időt és odafigyelést igényel. Egy épp csak bimbózó ismeretségnél akár a kapcsolat végét is jelenthetik az elfoglaltságaink miatt esetlegesen beálló kényszerszünetek, főképp mivel távollétünk alatt a levelezőpartnerünk nem feltétlenül üldögél a babérjain…
5/26