Kiss Márta - Zsedényi Csaba: A behálózás művészete
- gyakorlati kalauz az internetes társkereséstől a társtalálásig
25/26

10.5 Népszerű nők figyelmének elérése

10. fejezet

Egy frissen regisztrált vonzó nő az első napokban rengeteg levelet kap. Levelenként néhány másodperc ideje lesz, ilyenkor mindenképpen csatolnék fényképet a levelemhez, mert az adatlapokra nem biztos, hogy kattintani fog. A másik jó lehetőség akkor írni neki, amikor már lecsengett az első nagyobb hullám. Azaz ha egy héttel a regisztrációja után még mindig aktív, akkor a napi néhány levele mellett rád is nagyobb figyelem fog jutni, így könnyebben kitűnsz majd a tömegből.

Ha nem szeretnél várni, akkor az előnyös fénykép és frappáns bemutatkozás mellett a levél küldése mező alatt látható „Küldés EXPRESSZ sebességgel” funkció használatát javaslom. Ha leveledet az expressz levélküldés funkció aktiválásával küldöd, akkor az a címzett postaládájában a legelső helyen lesz a listában akkor is, ha a címzettnek a leveled érkezése óta jöttek újabb levelei. Ez a szolgáltatás 40 Ft, talán megéri az árát. Jelöltednek akár SMS-t is küldhetsz, ha az adatlapján a megfelelő gombra kattintasz. Szinte biztos, hogy kíváncsi lesz, ki írt neki SMS-t és ezért meg fogja nézni az adatlapodat. Az már nem biztos, hogy tetszel neki, és mivel ez a szolgáltatás 192 Ft, csak azoknál használd, akik valamiért nagyon megdobbantották a szívedet. Nem kerül viszont külön pénzbe a Kulcs a szívhez szolgáltatás. Igaz, hogy csak korlátozott mennyiségben küldhető, de bármilyen előfizetői tagság nélkül használható! Van annyira figyelemfelkeltő, mint a többi lehetőség, és sok nő szereti a teszteket. Ha nincs semmilyen előfizetésed, szinte ez az egyetlen lehetőséged, hogy jelezd a másiknak közeledési szándékod! A virtuális virágküldés szerintem egy aránytalanul drága szolgáltatás a maga 400 Ft költségével, ugyanakkor így legalább megmarad a különlegessége. Ha az illető hölggyel már levelezel, érdeklődést is mutatott irántad (és találkozó még nem volt), akkor ez születés- vagy névnapja alkalmával egy lehetőség arra, hogy pár sornál többel kedveskedj. Ennél kedvezőbb árú szolgáltatás a képeslap, amely csak 100 Forintba kerül.

Sok csinos nőt találhatsz a Szépségverseny menüpont alatt. Azon túl, hogy valamelyikük felkeltheti az érdeklődésed, érdemes szavazni rájuk és ezt meg is írni nekik. Kicsit időrabló tevékenység, de minden nőre, akinek megnyitod az adatlapját, szavazz pár ponttal, mert az növeli a népszerűségüket a szépségversenyen. Ezt írd is meg nekik, és akkor remélhetőleg ők is visszapontoznak. Mi értelme van ennek az egésznek? Ha elég sok időt fordítasz rá, akkor sok pontod lesz neked is, és te is megjelensz a férfiak „szépségversenyén”. Ha pedig valamelyik nap első helyezést érsz el, akkor aznap minden belépőnek ott leszel a kezdőlapján. Vagyis ingyen reklám, amitől ugrásszerűen megnőhet a bejövő leveleid száma. Ha erre nincs időd vagy nincs hozzá kedved, de szeretnéd magad reklámozni, akkor a VIP szolgáltatás segítségével tudsz rámosolyogni leendő kedvesedre a különböző lapok VIP dobozaiban. Ráadásul a VIP dobozoknak köszönhetően a keresési listákon is előre kerülsz. Ez 480 forintba kerül, ennyit biztosan megér.

Egy másik lehetőség önmagad bemutatására a Randivonalon Napló néven működő blog vezetése, amelyről már Kiss-Péterffy Márta is írt. Személyed alaposabb megismertetésén túl közösségi életre is lehetőséget teremt, akárcsak a különböző Fórumok. Ezeken úgy lehet ismerkedni, mintha csak egy társasági beszélgetés közben lennél. A Chat (szöveges csevegés) ennek valós idejű interaktív változata, ahol tényleg mindenki jelen van. Lehetőséged van privát chat-re is, ami a privát, kettesben folytatott beszélgetések felel meg. A Fórumok estében a társasági beszélgetés az üzenőfalhoz hasonlít, ahol mindenki az érkezés sorrendjében szól hozzá a témához.

A gyorsaság az online társkeresésben is valós előnyt jelenthet. Kérj értesítőt az új regisztráltakról (Profilom/Egyéb beállítások), és legyél te az első levélírók között. Továbbá a Szolgáltatások között iratkozz fel az RSS szolgáltatásra. Így mindig látni fogod, ha valaki új képet rakott fel magáról. Tegyük fel, hogy valaki egy olyan képet töltött fel, amin nehezen volt felismerhető, vagy előnytelen volt, és ezért nem érdeklődtél iránta. Esetleg fényképe sem volt eddig. Amikor viszont meglátod a frissen felrakott fényképét, hirtelen vonzónak találod, és írsz neki pár sort.

Ha jelöltedről azt látod, hogy nem naponta lép be, akkor legjobb, ha vasárnap délelőtt írsz neki. Hétköznap mindenki elfoglalt, esetleg randizik. Akárcsak péntek-szombat este, amikor a hölgyek egy része éppen „pasivadász” üzemmódban járja a szórakozóhelyeket. Vasárnap azonban mindenkinek az az első dolga, hogy megnézze bejövő leveleit. A te leveled pedig ott lesz a legelsők között.

Minden nap ellenőrizd le, hogy kik nézték meg az adatlapodat, és lehetőleg még aznap írj nekik (Kapcsolatok/Látott menüpont, majd Megtekintés ideje + csökkenő + nézet frissítése gomb, így mindig azokat látod, akik legutoljára néztek meg). Ha azt látod, hogy bár adatlapodat megnézte, de nem írt, akkor az is lehet, hogy nem nyerted el tetszését, de az is könnyen előfordulhat, hogy azt várja, hogy te szólítsd meg. Vagy az is lehet, hogy nincs előfizetése, és naponta az adatlapodra kattint, így próbálván jelezni, hogy érdeklődik irántad. Azt is nézd meg a Kapcsolatok között, hogy kik pontoztak vagy kik kedvelnek. Nekik mindenképpen érdemes írni.

Leveledhez csatolhatod a fényképed. Ha ezt nem teszed meg, akik nem előfizetők, nem fognak tudni megnézni téged, csak bélyeg méretben. Van olyan taktikai megfontolás is, hogy szándékosan nem csatolod a fényképed. Ilyenkor két dolog történhet. Ha leveleddel felkeltetted az érdeklődését, akkor megnézi az adatlapod, és akkor már sokkal alaposabban megnézhet magának. Erre is lehet építeni, de könnyen előfordulhat, hogy el sem olvassa a fénykép nélküli leveleket (főleg ha amúgy is sok levelet kapott). Összességében tehát szerintem több érv szól amellett, hogy pipáld be azt a kis négyzetet, amivel csatolod a fényképedet.

Végezetül: - ez igazán csak férfiaknak érdekes -, ha egy nő nem szimpatikus számodra, akkor ne írj neki!  Akkor sem, ha egyébként jól néz ki. Ne csak a fénykép alapján dönts. Ha nagyon más a világa, mint a tied, ha nincsenek jó megérzéseid vele kapcsolatosan (pl. „Ez egy önző hisztérika?”), akkor becsüld magad és őt is annyira, hogy nem vesztegeted az időt felesleges körökkel és egyszerűen nem írsz. Hiszen épp ez az egyik szépsége az online társkeresésnek: lehetőségeid száma kis túlzással majdnem hogy végtelen.

Sok sikert kívánok!
25/26