Kiss Márta - Zsedényi Csaba: A behálózás művészete
- gyakorlati kalauz az internetes társkereséstől a társtalálásig
24/26

10.4 Kommunikáció

10. fejezet

A levélíráson kívül számtalan lehetőséget kínál a rendszer, érdemes mindegyiket végignézned. Ha egy új helyzetből szeretnéd kihozni a maximumot, akkor elsőként legjobb, ha körbetapogatózol a lehetőségek terén. Vagyis ismerd meg a Randivonal által kínált valamennyi szolgáltatást: kattints rá az összes menüpontra, és mélyedj el használatukban!
Mivel a nők egy része nem fizet elő tagságra, ezért az írásos kommunikáció időnként úgy zajlik, hogy a férfi ír a nőnek, és megadja az e-mail címét, hogy az válaszolni tudjon. Erre megoldás a Platina tagság, amivel fogadhatsz levelet bárkitől, és ezáltal az összes hölgy tud neked levelet írni, vagy a te leveleidre válaszolni.

Az ideális levélhossz. Kezdetnek 5-10 sor megteszi. Több oldalas személyhez szóló levelet írni egy idegennek az esetek többségében visszatetszést kelt. Hangvételében semmi esetre se legyen elnézést kérő a leveled, de még csak alárendeltséget mutató sem. Szinte minden második pasi odabiggyeszti a levele végére, hogy „remélem van kedved megismerni”, vagy valami ehhez hasonlót. Már itt átadják az irányítást a nőnek, döntsön a nő a továbbiakról, ők addig is térdre borulva várják a fejleményeket. Uraim, egy kicsit több tartást! A nő úgyis tudja, hogy tetszik neked, különben nem írtál volna neki. Ha akar, úgyis válaszol, ha nem, akkor meg mindegy. Abban a pár sorban inkább próbáld meg felkelteni az érdeklődését, és adjál neki lehetőséget, hogy valamihez kapcsolódva visszaírhasson neked. Vagyis könnyítsd meg számára, a válaszlevél írását, ha az adatlapodat átböngészve nem estél ki a szűrőn.

Néhány tipp arra, hogy mit írj első leveledben.

1.    Megszólításnak „Szia Keresztnév!” megteszi.

2.    Rövid leveledben esetleg írj magadról valami olyat, ami felkeltheti a figyelmet. Bármit, ami érdekessé tehet, például hogy festőművész vagy. Nem kell mindent elmondani, egy kis misztikusság akár jót is tehet, és legalább lesz mire rákérdeznie. Ezzel megkönnyíted neki, a válaszlevél írását.

3.    Mindenképpen említs meg valamit az adatlapjáról vagy a fényképéről, amihez kapcsolódva mondhatsz valami egyedit. Ha például azt írja, szereti Franciaországot, akkor az „én is” helyett  legyél sokkal konkrétabb, akár egy rövid történettel, pl. „A Louvre mellett ettem életem legjobb Baguette-jét.”

4.    Külsejét dicsérni nincs sok értelme, hiszen tudja, hogy tetszik neked. Akkor sem, ha azt hiszed, egyedi módon teszed azzal hogy kiemeled pl. a mosolyát, a szemét, a kisugárzását, mivel sokan mások is ezt írják. Ugyanakkor érdemes lehet a ruháját dicsérni, vagy valamit a háttérben, a helyzetet, amiben van stb.

5.    A nevét érdemes lehet akár a megszólítás után is használni még egyszer-kétszer, mert az mindenkinek jóleső érzés.

6.    A leveled ne legyen túlságosan rámenős, vagy ne mutassa azt, hogy ő már mindenképpen elvarázsolt téged. Hiszen még csak ismerkedtek. Ugyanakkor a jövőképedből valahogy érződjön, hogy tartós kapcsolatot keresel.

7.    Elköszönésed esetleg lehet kicsit több, mint az általános „üdv”, hogy ezzel is kitűnhess, pl. „Szép napot!”

Ne feledd: mindenki azokhoz az emberekhez vonzódik szívesebben, akinek amúgy is rendben van az élete. Próbáld az sugallni, hogy te is ilyen ember vagy! Olyan, aki egy társ segítségével még jobban érezné magát, és aki leendő társa életének teljesebbé tételéhez is hozzá tud járulni. Akkor vagy igazán vonzó, ha ez jön át abból, amit kommunikálsz. Ha neked nem ilyen az életed, akkor persze nem kell minden áron ilyen képet mutatnod. Ez utóbbi esetben csak azt tudom hangsúlyozni, hogy nem csak a társkereséssel kapcsolatosan van feladatod, hanem az egész életeddel. A párod nem fogja megoldani az életed, és nem fog tudni boldoggá tenni, ha ingatag alapokon állsz.

Amikor írsz, akkor lehetőleg ne csak írj a tulajdonságaidról, hanem mutasd inkább meg azokat. Ne azt írd például, hogy humoros vagy, hanem legyél az a leveledben. Ahelyett, hogy leírnád, próbáld meg inkább a hangnem által érzékeltetni ezeket.
24/26