Kiss Márta - Zsedényi Csaba: A behálózás művészete
- gyakorlati kalauz az internetes társkereséstől a társtalálásig
23/26

10.3 A (társ) KERESÉS

10. fejezet

Gyorskeresés helyett a Részletes keresés használatát javaslom. Nem kell minden mezőt kitölteni, csak a fontosakat. Nagyon sok regisztrált van a rendszerben, ezért ha új vagy, azt javaslom a következők alapján szűrj, mert még így is rengeteg lesz a találat. Add meg a kívánt életkort, de úgy, hogy az passzoljon is hozzád valamennyire. A legtöbb nő nem szereti, ha fiatalabb vagy nála, vagy azt sem, ha netán sokkal idősebb. Kivételek mindig vannak, most azonban ne a tűt keressük a szénakazalban. Az majd ráér akkor, amikor már a többiek adatlapjait átnézted.

Lakhely: az Óperenciás tengeren is átkelnél a királylányért? Egy férfit természetesen semmi sem riaszthat el kedvesétől. Férfiként azonban maradjunk praktikusak, Hamupipőke topánkáját első körben a környezetünkben levőkre próbálgassuk fel, hátha nem is lakik olyan messze tőlünk.
Ha a keresett hölgy alakja, súlya fontos, akkor nem árt, ha tudod, hogy a nők jelentős része 5 kilót letagad, ezért a súlyra vonatkozó felső határodból még 5 kilót vonj le, és azt add meg a keresésénél.

Magasság: első körben a nálad 5-10 centiméterrel alacsonyabb nőket böngészd át, mivel a legtöbb nő ennyi magasságkülönbséghez ragaszkodik. Később ráérsz átböngészni az ennél magasabb hölgyeket a kivételekért. Már ha addigra nem találtad meg a párod…

Publikus fotója legyen, ezt pipáld be. A rendszerben több százezer fényképes női adatlap van, ha azokat átnézted, jöhetnek a fénykép nélküliek.

Dohányzás. Tegyük fel, hogy nem dohányzol, de egy egyébként számodra tökéletes nő esetében ez nem lenne kizáró tényező. Ezért aztán azt gondolod, nem adsz meg erre inkább semmit, maradjon „Mindegy” a keresőben. Mégis azt javaslom, amit már eddig is: elsőként azokat a lapokat nézd át, akiknek a tulajdonosai jobban passzolhatnak hozzád, jelen esetben a nem dohányosokét.

Ugyanígy járj el, ha van még bármi egyéb nem kötelező jellegű kívánságod. Például hogy legyen diplomája, ne legyen gyereke, valamelyik egyházhoz tartozzon, stb.

Végül egy további nagyon fontos szempont: a keresést lehet rendszerezni.  Javaslom, hogy az „utolsó belépés” dátuma szempontot válaszd. Első körben ne foglalkozz azokkal, akik már több mint egy hete nem léptek be a rendszerbe. Ők nem elég aktívak, sőt az is lehet, hogy időközben már megtalálták a párjukat és soha többet nem fognak belépni. Több értelme van azokra a jelöltekre fordítani az időt, akik aktívan keresik társukat.

Ha mindent beállítottál, akkor mentsd el a keresési módot még azelőtt, hogy megnyomnád a Keresés gombot. Így legközelebb nem kell újra létrehozni ezt a keresési típust, továbbá tudni fogod, kikre kerestél. Például miután végignézted az összes maximum 55 kg-os nőt, feljebb állíthatod a súly kritériumot, és kereshetsz az azonos paraméterekkel rendelkező, de 55-60 kg közötti nőkre.

Aki fotó alapján megtetszik, annak az adatlapjára kattintva az első dolog, amit érdemes megnézni, hogy mióta tagja a rendszernek, és hogy hány olvasatlan levele van. Ha valaki évek óta tag, akkor vagy nehéz eset, vagy nem gondolja komolyan a társkeresést, de az is lehet, hogy eddig csak nem volt szerencséje. Bármi legyen is az ok, én elsőre nem foglalkoznék velük. Bár az is igaz, hogy ha néhány napja regisztrált népszerű nő az akit kiszemeltél, ráadásul sok olvasatlan levéllel (kb. 20-80 között), akkor nehéz lesz kitűnni a tömegből. Erre is van lehetőség, erre a későbbiekben fogok rátérni.
Ha fotó alapján végignézted már szinte a teljes kínálatot, akkor célszerű stratégiát váltani. Ekkor például rendezheted a találatokat a „Regisztráció dátuma” alapján, hogy a társkereső oldalra frissen regisztrált tagokat nézhesd meg. (Ne lepődj meg, hogy lesznek az első találatok között régen regisztrált tagok, ők a VIP szolgáltatás részeként több helyen is jó kis reklámot kapnak.) Érdemes a „Nem láttad” vagy a „Nem leveleztél vele” részt is bepipálni.

Ha eddig eljutottál, akkor kattints az adatlapján található „Kit keresek” gombra, így sokkal több információhoz jutsz egy lapon, miközben megmarad ugyanaz a nézet. Kisméretben látod az összes fényképét a lap alján, elolvashatod önmaga részletesebb jellemzését, és többet megtudsz az általa keresett személyről is. Ha tetszik, de még nincsenek a fényképeid jóváhagyva, akkor a „Hozzáadás a kedvencekhez” feliratra kattintva rakd a kedvencek közé, hogy később kilistázhasd a többi adatlappal együtt, ami felkeltette érdeklődésedet.
Ha van valami hobbid, megteheted, hogy rákeresel arra a Bemutatkozó szövegek között (Gyorskeresés menüpont). Tegyük fel, hogy az illető hölgy is szeret például lovagolni. Ez máris egy közös téma lehet.
23/26