Kiss Márta - Zsedényi Csaba: A behálózás művészete
- gyakorlati kalauz az internetes társkereséstől a társtalálásig
22/26

10.2 Adatlap

10. fejezet

Az internetes társkeresés működik, de ahogyan ez korábban is elhangzott, rá kell szánni az időt arra, hogy megismerjük minden csínját-bínját. Férfiként akkor is munkás lesz ez a feladat, ha történetesen jó érzéked van mindehhez és eleve jól csinálod. Akkor is, ha normális fényképet raksz fel magadról, frappáns bemutatkozó lapod van, és jó leveleket írsz. Ugyanúgy, ahogy a szórakozóhelyeken próbálkozva sincs könnyű dolgod, itt is meg kell dolgoznod a sikerért. A jó hír az, hogy ha megfelelő módon használod a rendszert és rászánod a szükséges időt, akkor egy idő után már nem csak keresel, hanem jó eséllyel találsz is párt magadnak.
Férfiak esetében egy fontos momentum szokott lenni az adatlap tekintetében. A nők ugyanis az adatlapodat jellemzően nem önmagában tekintik meg, hanem az első leveleddel együtt értékelik. Vagyis arra kevésbé számíts, hogy az adatlapod alapján majd megrohannak a hölgyek a leveleikkel. Ezt figyelembe véve esetleg egészen más jellegű adatlapot lehet érdemes készítened. Olyat, amely szem előtt tartja, hogy a leveled elolvasása után kerül megtekintésre. Érdemes tehát arra is figyelned, hogy az elküldött leveled és az adatlapodon található bemutatkozásod stílusa erősítse egymást.

A férfiak 95%-ának az első levele kimondatlanul is azt tartalmazza, hogy „bárcsak szóba állnál velem”. Ez legyezgeti a nők hiúságát, és nyílván egy kis kedvességgel nincs gond. Nagyon sokan azonban átesnek a ló túloldalára, és burkoltnak szánt térden csúszó hozzáállásukkal csak azt tudják elérni, hogy szánalmat ébresztenek. Mi férfiak tudjuk, hogy nekünk nem mindig könnyű, ha társkeresésről vagy párkapcsolatról van szó, de az, hogy a nők is hasonló cipőben járhatnak, csak nagyon kevés férfinak világos. A nőknek sem könnyű. Nem árt tehát egy kis gerincesség, hiszen a társkereső oldalon levő nő ugyanúgy regisztrált valamiért. Mégpedig azért, mert nincs társa. Egyenrangú felek vagytok az ismerkedés során, és ezt nagyon fontos fejben tartanod amikor az adatlapodat töltöd ki, vagy amikor levelet írsz.

Na jó, de akkor mit írjak? – kérdezhetnéd. Egyelőre semmit, sőt, még ne is regisztrálj. A megfelelő bemutatkozó szöveg megfogalmazása néhány napot is igénybe vehet, és addigra a rutinos, új regisztráltakra „vadászó” nők már megnézték a lapodat - azt az adatlapot, amin még csak egy 5 perc alatt ügyetlenül megfogalmazott sablonszöveg található. Először is olvasd el 100 versenytársad adatlapját, és tanulj a hibáikból, hogy elkerülhesd azokat. Figyeld meg azt is, hogy mitől jó egy bemutatkozás, és tanulj belőle. Jegyezd meg a sablonos hasonlóságokat is. Sokan nem is tudják, hogy egyedinek vélt, humoros megjegyzéseik, vicces szófordulataik több száz másik adatlapon is megtalálhatóak.

Nem könnyű írásban megmutatni magunkat, és egyedinek lenni, de ha sikerül minél több konkrétumot is írnod máris közelebb jársz a célhoz. Ezekkel az eszközökkel olyat is meg tudsz mutatni magadból, ami vonzó lehet egy nő számára és felkeltheti az érdeklődését. Fontos, hogy emberként és ne „robotként” lásson téged, figyelj hát arra, hogy adatlapod ne legyen túl száraz vagy sablonos.

Azt gondolom, hogy legalább Arany fokozatú előfizetés nélkül nem férfi a férfi a Randivonalon. Hiszen előfizetés hiányában nem tudsz levelet írni, férfiként pedig arra hiába várnál, hogy majd neked írnak. Érdemes akár a Platina tagságra is előfizetni, havonta pár száz forint nem nagy különbség a pluszszolgáltatásokért (figyelem: Platina tagoknak az előfizetéssel nem rendelkezők is írhatnak!), és mivel adatlapodon látszani fog, hogy Platina tag vagy, ez még jól is mutathat. Add meg a módját! Véletlenül sem arra akarlak bíztatni, hogy pénzzel hódítsd, de lássuk be, ez ugyanaz, a kérdés mint, amikor a randin adsz, vagy nem adsz borravalót a pincérnek.

A Platina szint majd a kommunikációba is segíteni fog a későbbiekben, ugyanis számos kényelmi szolgáltatás foglal magában, amivel hatékonyabb is lesz a társkeresés. Ezzel el is érkeztünk a következő témánkhoz.
22/26